Hvordan skaber du bedre balance mellem dit familie- og arbejdsliv?


De fleste kvinder drømmer om et liv i balance med plads til både en spændende karriere og et velfungerende familieliv. Men hvordan skaber du balancen, når dine drømme trækker i dig fra hver deres side? Som Danmarks største netværk for kvinder i arbejdslivet møder vi ofte ressourcefulde kvinder, som går og føler sig pressede, fordi den er gal med balancen mellem deres familie- og arbejdsliv. Hos Ladies First har vi selvfølgelig en lang række indsigter i hvordan du som kvinde reelt kan opnå balance, og her får du tre. Allervigtigst er dog, at du forfølger dine egne drømme!

3 bud på hvordan du får bedre balance mellem job og familie

Hop ind på føresædet i dit liv

Livet er en livslang opgave og der findes ingen opskrift. Derfor er det vigtigt, at det er dig, der tager førersædet i dit liv. Spørg dig selv, hvad du gerne vil opnå og gå efter det. 

Beslut din arbejdstid – og overhold den

Du kan planlægge din dag nok så omhyggeligt, men uforudsete hændelser banker ofte på, og har du en fleksibel arbejdsdag, så risikerer du, at hjernen aldrig får tid til at holde fri. Beslut derfor på forhånd din arbejdstid og styr hårdt efter det. Afklar med kolleger og chefer, hvornår du er på, og hvornår du holder fri. På den måde får du både forventningsafstemt, koordineret og overholdt forventningerne i dit arbejdsliv. 

Husk I-did-listen

Det er sundt at registrer sine gøremål, så husk To-do-listen, der kan hjælpe dig med at skabe overblikket. Men husk nu også I-did-listen! Her skriver du det, du nåede i dagens løb. Det gør du, fordi der næsten altid kommer mere til i dagens løb, og derfor er det vigtigt, at du synliggøre alt det, du faktisk får fra hånden. På den måde anerkender du bedre dig selv, hvilket gør dig motiveret og klar til næste dag. 

Hos Ladies First arbejder vi for at skabe trivsel og udvikling i kvinders karriere og arbejdsliv.

Står du derfor og mangler sparring til, hvordan du får skabt en bedre familie- og arbejdslivsbalance for dine medarbejdere, så kontakt os i dag!

Portrait of Nikoline on a black background. She is facing the camera straight on and wearing a denim high-neck dress and silver hoop earrings.

Nikoline Nybo
Konsulent

BA Antropologi og Kaospilot.


Erfaring inden for kulturanalyse og antropologisk metode, projektledelse og procesdesign, organisationsudvikling og facilitering.

Portrait of Louise Marie on a black background. She is facing the camera straight on and wearing a red v-neck jumpsuit.

Louise Marie Genefke
Konsulent

Cand. mag. Marketing & Kommunikation, MA Ledelse og ekstern lektor AU.

Erfaring med ledelse, talent- og organisationsudvikling, facilitering og Employer Branding.